Topp 10 severdigheter i København

Det vrimler av severdigheter i Danmarks hovedstad, og det er en million ting du kan oppleve. Med en overflod av alternativer og begrenset tid kan det være vanskelig å velge hva man skal se.

Derfor har vi laget en topp 10-liste over severdigheter som våre gjester oftest besøker når de begir seg ut i Kongens København.


  • Tivoli
  • Segway Tours Copenhagen
  • Hop On – Hop Off kanalrundfart
  • Den Lille Havfrue
  • Nyhavn
  • Christiania
  • Amalienborg Slott
  • Rosenborg Slott
  • Den Blå Planet
  • Byområdet Carlsberg

Tivoli

Besøk Georg Carstensens gamle fornøyelsespark, som ble bygget i 1843. Parken ligger sentralt plassert i København, like ved Hovedbanegården og Rådhusplassen. Den byr på alt fra attraksjoner for store og små, et bredt utvalg av restauranter, teaterforestillinger og mange ulike typer konserter.

Her er det noe for enhver smak – opplev de historiske bygningene, alle bodene og de spennende spisestedene i den vakre hagen.

Om kvelden er stemningen i parken unik, med de mange fargede lysene som skaper en helt spesiell atmosfære.

Besøk Tivolis hjemmeside


Segway Tours Copenhagen

Segway Tours Copenhagen er den neste attraksjonen blant våre topp 10 severdigheter i Købehavn. Med en tur gjennom byen på en Segway, får du oppleve København på en unik måte. Attraksjonen på to hjul gir deg blant annet muligheten til å se Nyhavn, Den Lille Havfrue, Operaen og Amalienborg.

Se København fra en Segway, og få en opplevelse utenom det vanlige. Det er lett å kjøre Segway – alle får det til (minimum 10 år). Etter introduksjon og sikker testing, tar guiden dere med på et Segway-eventyr i København.

Alle turene inkluderer hjelm med innebygde høyttalere der du hører guiden fortelle morsomme, kuriøse og spennende historier fra København. Etter turen får du en gratis suvenir og noe forfriskende å drikke.

Fra Nikolaj Plads 34 er det Segway-turer hele året, hver dag, en gang i timen. Nikolaj Plads er bare 5 minutters taxitur fra Copenhagen Island Hotel. Du kan også gå dit. Gå lang Københavns Havn via Nyhavn – turen til Nikolaj Plads tar rundt 30 minutter.

Besøk Segway Tours hjemmeside


Hop On – Hop Off

Hop On Hop Off-kanalrundtur tar deg daglig rundt i kanalene i København. Du kan gå av og på kanalrundturen ved Gammel Strand, Nyhavn, Refshaleøen, Den Lille Havfrue, Ofelia Plads, Christianshavn og Den Sorte Diamant. Her kan du se København fra vannet med guide og oppleve byen fra en unik vinkel.

Underveis på turen kan du blant annet se Den Lille Havfrue, Amaliehaven, Operaen og Vor Frelser Kirke.

Du kan også velge den ultimate sightseeing-opplevelsen, der du kombinerer Hop On Hop Off-kanalrundtur med Hop On Hop Off-buss. Dermed kan du oppleve København både fra vannet og fra land.

Kanalrundturen har avgangstid hvert 30. minutt, og du kan gå av og på båten så mange ganger du vil.

Besøk hjemmesiden for Hop On Hop Off-båtene


Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue ligger på fjerdeplass av våre 10 mest populære severdigheter i København. Den Lille Havfrue fylte 100 år den 23. august 2013, og er i dag en av de mest besøkte turistattraksjonene i København. Ved Langeliniekaj sitter den vakre skulpturen, utformet av billedhugger Edvard Eriksen. Skulpturen var en gave fra brygger Carl Jacobsen til Københavns Kommune.

Skulpturen er inspirert av H.C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue, som drømmer om å komme på land og bli forent med den unge prinsen.

Den Lille Havfrue er laget i granitt og bronse, men har likevel blitt utsatt for hærverk flere ganger. Hun har mistet hodet to ganger og armen én gang. Hun har også ved flere anledninger fått maling helt over seg.

Skulpturen er et av Københavns landemerker, og derfor har hun hver gang blitt rengjort og reparert, slik at tusenvis av turister kan ta turen forbi Langelinie og få et bilde av seg selv sammen med Den Lille Havfrue.

Les mer om Den Lille Havfrue


Nyhavn

Nyhavn ligger på femte plass blant Købehavns 10 mest populære severdigheter. Havnekvarteret er kjent for skjeve, gamle fargerike hus. Havnen er et av byens mest besøkte turistmål.

I 1671 begynte kong Christian V utgravingen av den kunstige kanalen. ”Den Nye Havn” var i mange år et av Københavns skumleste områder med vertshus fylt av sjømenn og prostituerte.

I dag er området ramme for et pulserende liv med mange restauranter, kafeer og puber. Den Nye Havn ble senere til Nyhavn, og har blant annet huset dikter og forfatter H.C. Andersen, og her skrev han blant annet eventyrene ”Prinsessen på erten”, ”Fyrtøyet” og ”Lille Klaus og store Klaus”.

Les mer om Nyhavn


Christiania

Som nummer seks av de 10 mest populære severdighetene i København, anbefaler vi på Copenhagen Island at du tar en tur innom fristaden Christiania, som i dag er en av Danmarks mest kjente turistattraksjoner.

Fristaden Christiania ligger i Christianshavn. Christiania ligger i Christianshavn, og ble i 1971 grunnlagt av mennesker som okkuperte og etablerte seg i gamle brakker og ville styre over seg selv.

Fristaden er Danmarks fjerde største attraksjon. Den er blandt annet kjent for å være et alternativt samfunn med et frisinnet forhold til hasj og har en bebyggelse med et kreativt uttrykk som ikke ligner noe annet område i København. Christiania er også preget av en omfattende hasjhandel. Besøker du Christiania, er det flere regler som skal følges. Det er ikke lov til å springe, snakke i telefonen eller fotografere.

Severdigheten er et lite samfunn som består av rundt 1000 mennesker. Årlig besøker cirka en halv million mennesker Christiania.

Vi på Copenhagen Island anser at Christiania definitivt er verdt et besøk. Du kan blant annet ta turen innom de ulike bodene, galleriene og spisestedene i fristaden.

Les mer om fristaden Christiania


Amalienborg Slott

Blant våre 10 beste serverdigheter har vi også noe i den helt andre enden av skalaen, nemlig Amalienborg Slot. Amalienborg består av fire nesten like palasser. De rammer inn Amalienborg Slotsplads med en rytterstatue av Frederik V, grunnleggeren av Amalienborg Slot. Slottet ble oppført på midten 1700-tallet, og fungerer i dag som Dronningens bolig i vintermånedene.

Opprinnelig ble palassene bygget for å huse fire høytstående adelsmenn, men i 1794 brenner Christiansborg Slot. Etter det ble Amalienborg Slot kongefamiliens residens.

I Christian VIIIs palass, som er et av de fire palassene, finner du slottets museum der du kan skru tiden tilbake og oppleve monarkiets historie i løpet av de siste 150 årene.

Du kan også få med deg Den Kongelige Livgardes vaktskifte på slottsplassen hver dag kl. 12.00. Her går livgarden fra Rosenborg til Amalienborg gjennom Københavns gater.

Les mer om Amalienborg på Kongehusets hjemmeside


Rosenborg Slott

Blant våre 10 mest populære serverdigheter i København har vi også Rosenborg Slot. Det er her Den Kongelige Livgarde bor i brakkene på Rosenborg, der de hver dag kl. 12.00 marsjerer fra Rosenborg Slot til Amalienborg Slotsplads.

Slottet ble oppført i 1606 av Christian IV, og var først et lysthus for kongen. Senere ble det kongefamiliens bolig, før de flyttet til Amalienborg Slot.

I dag er Rosenborg et kunsthistorisk museum med noen av Danmarks største kulturskatter. Her kan du blant annet se den gamle Riddersal med tronstolene som voktes av tre fullvoksne sølvløver. Du kan også gå på oppdagelsesferd i slottets tre skattekamre, der du kan se de danske kronjuvelene og kongekronene.

Severdigheten ligger i Kongens Have, som er Danmarks eldste kongelige hage. Når du besøker Rosenborg Slot, anbefaler vi sterkt at du tar turen innom den vakre haven.

Les mer om Rosenborg


Den Blå Planet

Den neste siste av anbefalingene våre fra topp10-listen over severdigheter i København, er Den Blå Planet. Med 20 000 dyr fordelt på 450 ulike arter, er Den Blå Planet et av Skandinavias største akvarier. Anlegget er 12 000 m2 stort, og ligger ved Kastrup på Amager.

Fra Den Blå Planet har du en formidabel utsikt over Øresund. Beliggenheten gjør at severdigheten er omgitt av hav, og gjestene føler at de er en del av havet.

Med 600 000 årlige gjester er Den Blå Planet er inne på listen over Danmarks 10 mest besøkte attraksjoner.

Arkitekturen bak Den Blå Planet er inspirert av en hvirvelstrøm. Bassengene som omkranser bygningen er kledd med aluminiumsplater som ligner fiskeskjell.

Den Blå Planet har noe for alle – så ta med deg barna og få en morsom og lærerik dag sammen i et av Skandinavias største akvarier!

Les mer på Den Blå Planets hjemmeside


Visit Carlsberg

Carlsberg byområde er den tiende og siste anbefalingen på vår 10 på topp-liste over severdigheter i København. Det er et blomstrende område, fylt av kaféer og kulturopplevelser med alt fra danseoppvisninger og matmarkeder til kunstutstillinger og mye mer.

Du kan også ta en tur innom Carlsberg bryggeri, der du får vite mer om Carlsbergs historie, ingredienser, bryggeprosesser og selvsagt en mulighet til å smake på ulike typer Jacobsen-øl. Det var nettopp på Carlsberg bryggeri at Carl Jacobsen brygget noen av sine første øl, og i dag selges ølet hans over hele verden.

Det er også mulig å dra på tur med Carlsbergs firbente ambassadører i form av en koselig tur med hestevogn gjennom Carlsberg Byen. På turen får du se de ikoniske bygningene som i over 100 år har formet Carlsberg Byen.

Besøk Visit Carlsbergs hjemmeside


Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene