Dragør: Havn, museum og spisesteder

Av Anne Louise Poulsen

Dragør er en liten havneby som ligger på øya Amager like utenfor København – ca. 15 km fra Copenhagen Island.

Dragør er kjent for sin gamle bydel, sitt levende og aktive havnemiljø med fiskebåter og lystbåter, Hollænderbyen og de mange vakre naturområdene langs Amager-kysten.

Den Gamle By

Den Gamle By i Dragør er et sjarmerende område bestående av små gule hus med stråtak. Det er en av Danmarks best bevarte byer fra 1700-tallet. Den Gamle By ligger ned mot Dragør Havn, der du kan finne små, hyggelige restauranter og kafeer.

På havnen finner du også Dragør Røgeri. De holder bare åpent i sommerhalvåret, men kan til gjengjeld friste med en utendørs terrasse. Her kan du sitte og se ut over vannet til Sverige og nyte de lekreste retter.

Om sommeren syder det dessuten av aktiviteter på havnen. For eksempel kan du bli med på havnefesten i august. Det er et festlig, folkelig og fornøyelig arrangement med musikk, sang, mat, tivoli med mer.

Dragør Museum

Dragør Museum ligger midt på Dragør Havn, i det gamle rådhuset og tidligere pakkhuset. Skipsmodeller, navigeringsutstyr, malerier og interiører forteller Dragørs historie gjennom tidene.

Amagermuseet

Amagermuseet er lokalmuseet for øya Amager, med særlig vekt på amagerbrukets historie. Museet ligger i to fredede gårder i St. Magleby. Her kan du oppleve Amager nøyaktig som på 17–1800-tallet. Alle er kledd i folkedrakter, og det foregår en masse spennende aktiviteter som for eksempel kinning av smør som i gamle dager. Det er helt klart verdt et besøk hvis dere legger veien om Dragør.

Søvang

Søvang er en del av Dragør og ligger ca. 2 km fra Den Gamle By. Det var opprinnelig et gammelt sommerhusområde, men har etter hvert blitt et av de mest populære steder å bo på Amager. Store, flotte hus skyter opp i denne lille delen av Dragør. Går du tur langs stranden, vil du imidlertid også se små, sjarmerende hus innimellom.

Søvang er dessuten kjent for å ha Danmarks lengste private badebrygge, som beboerne selv setter opp og tar ned hver sommer.

Skog og Kongelundsfortet

Kongelund-skogen grenser til Søvang. Det er en stor og vakker skog. Her kan du gå lange turer i fred og ro, og bare nyte den danske natur – sommer som vinter.

Skjult i denne vakre skogen ligger også Kongelundsfortet. Et perfekt sted å ta med barna – her kan de løpe fritt omkring og leke på det store området med militære hinderløyper.

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene