Kunst og kultur i København

Av Anne-Grethe


Glyptoteket

Få en vakker og unik opplevelse med et besøk på et av byens flotte kunstmuseer. Vi kan anbefale Glyptoteket, der skatter fra blant annet Hellas, Mesopotamia og ikke minst Egypt skinner om kapp med hverandre. I tillegg kan du se en flott samling fransk og dansk kunst. Du kan slappe av og hvile beina i palmeoasen på bakkeplan, og i kafeen får du kjøpt drikkevarer og småretter.


SMK (Statens Museum for Kunst)

Kan du ikke få nok av kunst, er SMK (Statens Museum for Kunst) et must. Her kan du nesten miste pusten av de flotteste samlinger bildekunst av så vel danske som utenlandske kunstnere. Hvem kan vel unngå å la seg begeistre av fargene til Matisse, Krøyers genialitet eller Cornelius Gijsbrechts formidable brevvegger.


Christiansborg

Legg turen forbi Christiansborg, der du finner en herlig oase med springvann og gamle trær ved Det Kgl. Bibliotek. Her er det så stille at det nesten ikke er til å tro at man befinner seg i indre by. Vil du forkjæle deg selv kan du gå opp i Tårnet på Christiansborg, der du blant annet kan få små konditorkaker og samtidig nyte byens beste utsikt.


Holmen

Vi kan dessuten anbefale en tur til Holmen, som tidligere var base for den danske flåten og der man fortsatt kan se mange av de gamle og flotte bygningene. Området er idyllisk, og den maritime stemningen er godt bevart.


Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene