Sykkelkultur

Verdens beste sykkelby

I 2015 ble København kåret til verdens beste sykkelby og dytter dermed Amsterdam ned fra førsteplassen. Daglig låser tusenvis av københavnere opp syklene sine for å bruke dem som et miljøvennlig transportmiddel. Byen er kåret til den mest vennlige sykkelbyen, og det investeres fortsatt mye penger i å utvikle sykkelstiene i byen.


Sykkelslangen

Sommeren 2014 ble sykkelbroen ved siden av Copenhagen Island innviet til stor glede for de rundt 9.000 syklistene som daglig ferdes i området mellom Vesterbro og Islands Brygge. Sykkelslangen blir den også kalt, og går mellom Fisketorvet og Copenhagen Island – den unike skulpturelle løsningen har gjort området til en severdighet.


Havneringen

Vil du være med ut i det blå ?

København har nettopp fått en helt ny og unik sykkelrute – Havneringen.

I slutten av mai 2016 åpnet den 13 km lange ruten der det er mulig å gå, løpe eller sykle langs havnen – Se kartet her

 

Har du lyst til å oppleve Sydhavnen på sykkel?

Da finner du en praktisk guide her til alt fra søte alpakkaer til koselige vinbarer. Sydhavnen er et område som har gjennomgått en rivende utvikling de siste årene. Hvis det bare er et par år siden du besøkte området, er det allerede mye som har endret seg.

Les artikkelen om «Opplev Sydhavn på sykkel» her


Opplev København på to hjul

Opplev København slik de fleste københavnere foretrekker – på sykkel. Ved henvendelse til resepsjonen er det mulig å leie sykler for   per dag. Det er mulig å låne sykkelhjelm og lykter, og resepsjonen er gjerne behjelpelig med ruter og kart over København.


Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene