Pin it

Topp 10 severdigheter i København

Det vrimler av severdigheter i Danmarks hovedstad, og det er en million ting du kan oppleve. Med en overflod av alternativer og begrenset tid kan det være vanskelig å velge hva man skal se.

Derfor har vi laget en topp 10-liste over severdigheter som våre gjester oftest besøker når de begir seg ut i Kongens København.
Tivoli

Besøk Georg Carstensens gamle fornøyelsespark, som ble bygget i 1843. Parken ligger sentralt plassert i København, like ved Hovedbanegården og Rådhusplassen. Den byr på alt fra attraksjoner for store og små, et bredt utvalg av restauranter, teaterforestillinger og mange ulike typer konserter.

Her er det noe for enhver smak – opplev de historiske bygningene, alle bodene og de spennende spisestedene i den vakre hagen.

Om kvelden er stemningen i parken unik, med de mange fargede lysene som skaper en helt spesiell atmosfære.

Besøk Tivolis hjemmeside
Segway Tours Copenhagen

Opplev København fra en Segway, og få en opplevelse utenom det vanlige. Det er lett å kjøre Segway - alle får det til (aldersgrense fra 10 år). Etter en introduksjon og en sikker testing, tar Segway-guiden dere med på et Segway-eventyr i København. Hjelmene har innebygde høyttalere, og på den måten kan guiden dele de mange morsomme, rare og underholdene historiene som finnes om København. Fra Nikolaj Plads 35 er det Segway-turer hele året, hver dag og hver time. Nikolaj Plads 34 er bare 5 minutter i en drosje fra Copenhagen Island Hotel.

Les mer om Segway Tours Copenhagen her
Hop on/hop off

Hop-on hop-off kanalrundfart seiler daglig rundt i kanalene i København, med start fra Gl. Strand eller Nyhavn. Her kan du se København fra havnesiden med turguide og oppleve byen fra en unik vinkel.

Det er dessuten mulig å benytte bussen som kjører tre forskjellige ruter. Deres Mermaid- og Christiania-turer starter fem minutter fra Copenhagen Island og stopper på mer enn 25 steder rundt omkring i hele byen.

Klikk her for å lese mer om Hop-on Hop-off-båtene.
Den lille Havfrue

Ved Langeliniekaj sitter Edvard Eriksens skulptur av Den lille havfrue. De fleste kjenner H. C. Andersens eventyr om den lille havfrue, som drømmer om å komme opp på land og bli forent med den unge, vakre prinsen. Den 23. august 2013 fylte Den lille havfrue 100 år. Hun var en gave fra Brygger Carl Jacobsen til København kommune og er i dag en av de mest besøkte turistattraksjonene i København.

Les mer om Den Lille Havfrue her
Nyhavn

Nyhavn er full av restauranter, kafeer og vertshus. Etter en lang dags sightseeing finnes det ikke noe mer sjarmerende enn å finne et fint bord i solen på en av de utallige restaurantene. Fra Nyhavn kan man se Charlottenborg kunstmuseum og H.C. Andersens gamle hus fra hans tid i København, der han skrev mange av eventyrene sine.

Les mer om Nyhavn her


Christiania

Fristaden Christiania ligger på Christianshavn. Christiania ble grunnlagt da autonome personer i 1971 okkuperte noen gamle militærbrakker og gjorde dem til sine hjem. I dag er Christiania er alternativt samfunn som støtter fri hasj i en bilfri sone.

Christiania er en blanding av boder, gallerier, serveringssteder, vakker natur og annerledes bebyggelse.

Vær oppmerksom på at du må følge visse regler når du besøker fristaden – blant annet er det ikke lov å fotografere, løpe eller snakke i mobiltelefon.

Christiania er i dag en av Danmarks mest kjente turistattraksjoner og absolutt verdt et besøk.

Les mer om fristaden Christiania her


Amalienborg

Amalienborg er det danske regentparets bolig. Borgen ble oppført midt på 1700-tallet og ligger like ved Marmorkirken, som ble bygget samtidig med Amalienborg. Besøk museet og opplev slottets flotte arkitektur fra gårdsplassen. Hver dag kl. 12 er det vaktskifte i livgarden, som går gjennom byen fra Rosenborg til Amalienborg.

Les mer om Amalienborg på Kongehusets hjemmeside
Rosenborg

Rosenborg ble oppført av Christian IV i 1606–1607. Opprinnelig fungerte det som lysthus for kongen, men i 1710 ble det fast bolig for kongefamilien, som senere flyttet til Amalienborg. I dag er det kunsthistorisk museum i sentrum av København, med en stor, sammenhengende hage. Utforsk den danske kongerekken og dens historie på Rosenborgs flotte museum. Livgarden holder til i brakkene på Rosenborg, og marsjerer hver dag klokken 12 fra Rosenborg til Amalienborg for vaktskifte.

Les mer om Rosenborg her


Den Blå Planet

Med 20 000 dyr fordelt på 450 arter er Den Blå Planet et av Skandinavias største akvarier. Bygningen ligger like ved vannet, og er dermed et perfekt sted å besøke både i solskinn og regnvær. Ta med barna og få en morsom og lærerik dag sammen. Billetter kan kjøpes i hotellets resepsjon.

Les mer på Den Blå Planets hjemmeside
Carlsberg

15 minutter fra hotellet ligger byområdet Carlsberg. Et oppblomstrende område fullt av kafeer og kulturopplevelser som for eksempel matmarkeder, kunstutstillinger, danseoppvisninger og mye mer. I dette området ligger også Carlsberg bryggeri der Carl Jacobsen brygget noen av sine første øl, og som i dag selger sine produkter over hele verden. Utforsk Visit Carlsberg og se hvordan ølet blir brygget. Det er også anledning til å smake.

Les mer om hva du kan oppleve på Carlsberg