Sykkelkultur

Verdens beste sykkelby

I 2015 ble København kåret til verdens beste sykkelby og dytter dermed Amsterdam ned fra førsteplassen. Daglig låser tusenvis av københavnere opp syklene sine for å bruke dem som et miljøvennlig transportmiddel. Byen er kåret til den mest vennlige sykkelbyen, og det investeres fortsatt mye penger i å utvikle sykkelstiene i byen.


Sykkelbroen

Sommeren 2014 ble sykkelbroen ved siden av Copenhagen Island innviet til stor glede for de rundt 9000 syklistene som daglig ferdes i området mellom Vesterbro og Islands Brygge. Sykkelslangen blir den også kalt, og går mellom Fisketorvet og Copenhagen Island – den unike skulpturelle løsningen har gjort området til en severdighet.


Havneringen

Vil du være med ut i det blå ?

København har nettopp fått en helt ny og unik sykkelrute – Havneringen.

I slutten av mai 2016 åpnet den 13 km lange ruten, der det er mulig å gå, løpe eller sykle langs havnen –https://www.kk.dk/files/havneringen-kortpdf


Opplev København på to hjul

Opplev København slik de fleste københavnere foretrekker – på sykkel. Ved henvendelse til resepsjonen er det mulig å leie sykler for DKK 150,- per dag. Det er mulig å låne sykkelhjelm og lykter, og resepsjonen er gjerne behjelpelig med ruter og kart over København.