Pin it

Gode spisesteder i København

Av Christian Dahlqvist Pouelsen

Nedenfor finner du en liste over gode spisesteder i København. Her er noe for enhver smak, og er du på utkikk etter et matmarked, kan vi anbefale både Kødbyen og Torvehallerne. Du er selvfølgelig også velkommen til å spise i vår egen moderne og minimalistiske restaurant The Harbour. Her kan du velge mellom à la carte og vår internasjonalt inspirerte meny.

Restaurant Koefoed

Skal det være ekte dansk uten å bli altfor tradisjonelt, anbefales det å legge veien forbi Restaurant Koefoed. En sjarmerende liten kjellerrestaurant som ligger i sidegate til Borgergade og Store Kongensgade i København sentrum, like ved Nyhavn. Til lunsj serverer de smørbrød med en moderne vri, og gjennomgangstemaet er "New Nordic Cooking" med enkle, friske danske smaker. Det kan være smart å bestille bord på forhånd, da det ofte er fullt der.

Restaurant Koefoed

Frk. Barnes Kælder

Dansk tradisjonell mat fra Frk. Barnes Kælder kan varmt anbefales. Denne restauranten ligger en ti minutters spasertur fra hotellet, i hjertet av Vesterbro, og serverer smørbrød til lunsj og kveldsretter slik mormor tilberedte dem.

Restaurant VIVA

Denne husbåtrestauranten ligger en smule gjemt bak Langebro, men er et fantastisk sted både til lunsj og middag. Kjøkkenet er dansk og legger vekt på mat som kan deles. Om sommeren nyter gjestene gjerne noe å drikke på restaurantens soldekk. Merk at restauranten er åpen bare fra onsdag til lørdag.

Kødbyen

Kødbyen ligger bare fem minutters gange fra hotellet – på den andre siden av Dybbølsbro. Her finner du et vell av ulike restauranter og takeaway-steder. Området har noe for alle, enten du ønsker en rask lunsj eller en romantisk middag.

Se åpningstidene på: koedbyensmadogmarked.dk

Torvehallerne

Torvehallerne er et populært matmarked like ved Nørreport. Her rår ofte en travel stemning, ettersom mer enn 60 000 dansker avlegger markedet et besøk – hver uke!! Markedet er åpent alle dager i uken, og du finner derfor garantert noe å spise enten til lunsj eller middag. Her finner du ferskt kjøtt, fersk fisk og grønnsaker i alle avskygninger. Ta toget fra Dybbølsbro til Nørreport, og vips er du fremme ved Københavns flotteste matmekka. Se mer her: torvehallernekbh.dk

God fornøyelse! :)